image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuzun TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Projeleri'nde 2021/1 Dönem Başarısı

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2021/1 döneminde “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edilen 5 projesi ile önemli bir başarıya imza attı.

 

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı’nda öğrenim gören öğrencilerimizden Hazal AYÖRDÜ, Doç.Dr. Tuğba ÖZDEMİR ÖGE danışmanlığında “Farklı Özellikleri Sahip Oftalmik Optik Lenslerin Ultraviyole Koruma Değerlerinin ve Işık Geçirgenliklerinin İncelenmesi”adlı projesi ile Osman Emre YILDIRIM, Arş.Gör. Mecit ÖGE danışmanlığında “Arduino Kontrollü Sıvı Sabun ve Otomatik Dezenfektan Yapımı”adlı projesi ile destek almaya hak kazanmıştır.


Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Programı öğrencimiz Sude UĞUR ve danışmanı Öğr.Gör. Cansu PARLAK “Yükseköğretim Kurumlarındaki Engelli Öğrencilerin Arabulucusu-İletişim Ofisi” adlı projeleri ve Şimal KESERCİ adlı öğrencimiz Öğr. Gör. Özge ÇULHAOĞLU danışmanlığında “Ergenlik Döneminde Zihin Yetersizliği Olan Çocukların Ailelerinin, Çocuklarının Cinsel Gelişimleri Hakkındaki Gereksinimlerinin Belirlenmesi ve Broşür Oluşturulması” adlı projeleri ile destek almaya hak kazandı. Fizyoterapi Programı’nda Nuray ARSLAN öğrencimizin Öğr.Gör. Şeyma Nur ÖNAL danışmanlığında Uzaktan Eğitime Katılan Üniversite Öğrencilerinde Fiziksel Aktivitenin Geliştirilmesinde Motivasyonel Görüşme, Zaman Yönetimi ve Ev Ortamının Etkin Kullanımının Etkinliğinin İncelenmesi” adlı projesi destek almaya hak kazanmıştır.


Öğrenci eğitim öğretiminde kaliteyi önemseyen, nitelikli mezunlar yetiştirmek için çabalayan öğrenci merkezli üniversitemizde proje kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla öğrencilerin danışmaları ile proje oluşturmaları ve yürütmeleri çok önemli bir deneyimdir. Tüm öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik ediyoruz başarılarının devamını diliyoruz.

  • Ankara Elmadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Yüksekokulumuz Tanıtıldı.

  • Yüksekokulumuzda Hastane Bilgi Yönetim Süreçleri ve Hasta Kabulü Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Genç akademisyenlerin proje danışmanlığı rolü tartışıldı.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme