image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuz tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla “Engelli Sağlığı ve Hakları Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sağlık Meslekleri Yüksekokulu tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye’nin farklı illerinden ve farklı alanlardan katılımcılar ilgi gösterdi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte bütüncül bir bakış açısıyla engelli sağlığı ve hakları ile ilgili güncel konular ele alınmaya çalışılmıştır.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hacer YALNIZ DİLCEN, sempozyum ile engelli sağlığı ve hakları konusunda sağlıkla ile ilgili süreçlerin ve farklı bakış acılarının önemini ve dezavantajlı konumda olan bireylerin yaşam standartlarını yükseltici pratiklerin anlaşılması için farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etmiştir.

 

“Engellilik konusu, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren en önemli konuların başında gelmektedir.”

 

Gün boyunca devam eden sempozyumda 6 ayrı konferans ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi. Bu kapsamda etkinliğin öğleden önceki kısmında Karabük Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tarık ÖZMEN “Engelli Bireylerde Fiziksel Aktivite ve Spor”, Türkiye Millî Tekerlekli Sandalye Basketbol oyuncusu Ebru ÇAM “Engelli Gözüyle Spor”, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Öğr. Görevlisi Mustafa Akgün “Engelliler ve Sosyal Hizmet” başlıklı sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Sempozyumun öğleden sonraki kısmında ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilay ÇÖMÜK BALCI Erken Çocuklukta Fizyoterapi Uygulamaları”, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent ELBASAN Serebral Palsi ve Biz”,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Uzman Sabit KILIÇ “Engellilere Yönelik Politikalar” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Her bireyin engelli adayı olduğunu, engelli bireylerimize yönelik olumlu tutum ve davranışlar sergilenmesinin önemini ve engelli bireylerin toplumsal yaşamda hoşgörü ile karşılanan, değerli, üreten insanlar olarak var olabilmelerine destek olunması gerekliliği mutlaka göz önünde bulundurmalıyız.”

 

Sempozyumun kapanış konuşmasında Dr. Öğr. Üyesi Hacer YALNIZ DİLCEN, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Başarılı bir şekilde tamamlanan etkinliğimizde katkı sunan konuşmacılara, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere, saygıdeğer katılımcılarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

  • Ankara Elmadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Yüksekokulumuz Tanıtıldı.

  • Yüksekokulumuzda Hastane Bilgi Yönetim Süreçleri ve Hasta Kabulü Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Genç akademisyenlerin proje danışmanlığı rolü tartışıldı.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme