image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuzda ''Okul Öncesi Eğitim Kurumları’nın Özellikleri ve Eğitim Kurumları'' Eğitimi Verildi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı  Öğretim  Elemanı  Gökçen  AKBABAOĞLU'nun  moderatörlüğünde 14.01.2021 tarihi saat 13.30'da üniversite akademik personeline, öğretmenler ile çocuk gelişimi ve tüm öğrencilere yönelik olarak ''Okul Öncesi Eğitim Kurumları’nın Özellikleri ve Eğitim Kurumları'' konferansını,  konuşmacı olarak;   Selçuk Üniversitesi  Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Anaokulu Öğretmenliği Bölümü emekli Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Bursa Özel Sihirli Parmaklar Anaokulu Kurucusu Tülay Şener hocamız gerçekleştirmiş  olup,  etkinlik SHMYO  Zoom Meeting üzerinden katılımcıların ilgisi ile  gerçekleştirilmiştir.

Öğr.Gör.Tülay ŞENER 1964 Karabük doğumlu olup; ilkokul, ortaokul ve liseyi Karabük’te tamamladıktan sonra, Konya Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Anaokulu Öğretmenliği Bölümü’ nünden mezun olmuştur. Kütahya Gediz Kız Meslek Lisesi, Çumra Konya Kız Meslek Lisesi ve İnkılap İlkokulu’ nda öğretmenlik yapmıştır. Bununla birlikte İnkılap İlkokulu’nda öğretmen olarak başladığı görevini yönetici olarak tamamlamıştır. 1988’de MEB yılın öğretmeni seçilmiştir. 1992-1998 yılları arasında MEB tarafından ‘’Türk Çocuklarının Topluma Uyumu’’ projesiyle Almanya’da uluslar arası bir anaokulunda Alman Hükümeti tarafından Sosyal Pedagog denkliği alarak 4 yıl görev yapmıştır. Frankfurt, Bonn, Freiburg’da 3 ay boyunca eğitim seminerlerine katılmıştır. İngiltere’nin Okul Öncesi Eğitim sistemi ile ilgili Londra’da çalışmalar yapmış, pek çok il ve ilçede ebeveyn, öğretmen ve müdür eğitim seminerleri vermiştir. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Eğitim Danışmanlığını yaparak ‘’Türkiye’ye İlk Gezici Anaokulu’’ projesini getirerek, Konya’da anaokulu olmayan bölgelerde halen hizmet vermektedir. Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu’nun Mimari Projesini Yurt dışından uyarlayarak, anaokulunun kaba inşaatından mutfak ekipmanına, oyuncaklarına, sınıf düzenine kadar her türlü donanım ve enstrümanını oluşturarak kurucu müdürlüğünü ve yöneticiliğini 11 yıl boyunca sürdürmüştür. Bir süre Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Anaokulu Öğretmenliği bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde Okulöncesinde Eğitime Giriş, Yaratıcı Drama, Okulöncesi’ nde Program gibi branş derslerine girmiştir. Temmuz 2010 da Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nden emekli olmuştur. 1 Ağustos 2010 tarihinde Çağdaş Eğitim Kooperatifi Özel Beşevler Anaokulu yöneticiliğine başlamıştır. Ayrıca Konya İl Spor Müdürlüğünde Tenis ve Yüzme hakemi, Golf Federasyonu Konya İl Temsilcisidir.  Evli ve iki çocuk annesi olan TÜLAY ŞENER’in, “Yaratıcı Çocuk Etkinlikleri ve Okul Öncesi Eğitimde Montessori Yaklaşımı” adında kitapları da bulunmaktadır.

Değerli hocamız Öğr.Gör. Tülay Şener’e  katılımlarından ve kıymetli sunumlarından,   Öğr.Gör.Gökçen AKBABAOĞLU’na da bu etkinlik üzerindeki katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

  • Ankara Elmadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Yüksekokulumuz Tanıtıldı.

  • Yüksekokulumuzda Hastane Bilgi Yönetim Süreçleri ve Hasta Kabulü Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Genç akademisyenlerin proje danışmanlığı rolü tartışıldı.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme