image/svg+xml
image/svg+xml

YÜKSEKOKUL OLARAK ŞEHİT KÜTÜPHANELERİNE DESTEĞİMİZ BU SENEDE DEVAM ETTİ

Bartın üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı bakımı programı olarak seçmeli ders kapsamında yapılan sosyal sorumluluk projesi büyük bir özveriyle gerçekleştirildi. Bu sene Covid19 pandemisi sebebiyle eğitimlerin uzaktan yürütülmesi, projeyi gerçekleştirmeye engel olamadı.  ‘Şehit kütüphaneleri için kitap okuyoruz, kitap yolluyoruz. Haydi sende bize katıl ’ sloganıyla çıkılan yolda başta Yaşlı bakımı programı öğrencileri olmak üzere farklı illerden pek çok gönüllü tarafından yapılan kitap bağışlarıyla anlamlı etkinlik tamamlandı. Geçen sene Eskişehire gönderilen kitaplar bu sene Iğdır/Aralık Şehit Erhan Çiyapul Anadolu Lisesine gönderildi.

Projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan ve koordinatörlüğünü yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlisi Arzu TAZEGÜN yaptığı açıklamada, ‘Şehitlerimizi en güzel Mehmet Akif Ersoy’un ünlü Çanakkale destanı adlı şiirindeki ‘Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor’ cümlesi açıklamıştır. Onların her biri bir güneş ve bu güneşin ışığı şehitlerimizin adını taşıyan kütüphanelerle geleceğimizi aydınlatıyor. Bu amaçla kurulan şehitlerimizin adlarını yaşatmaya and içmiş gönüllülerden oluşan ‘Şehit kütüphaneleri’ topluluğuna kitap bağışında bulunalım ve bizlerde canlarını vatan, millet, bayrak uğruna seve seve feda eden şehitlerimizin adını bu kütüphanelerde yaşatalım. Bu vesileyle bu projeye katkı sağlayan, başta Yaşlı bakımı programının özverili öğrencileri olmak üzere, ülkenin dört bir yanından kitaplarını bizlere ulaştıran kitapseverlere ve desteklerinden dolayı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Hacer YALNIZ DİLCEN’e ve hocalarıma çok teşekkür ederim’ diye konuştu. Toplanan kitaplar şehit kütüphanesinin raflarından yer almak üzere yola çıktı.

  • Ankara Elmadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Yüksekokulumuz Tanıtıldı.

  • Yüksekokulumuzda Hastane Bilgi Yönetim Süreçleri ve Hasta Kabulü Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Genç akademisyenlerin proje danışmanlığı rolü tartışıldı.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme