Yaşlılara Saygı Haftası

Mustafa Kemal ATATÜRK demiştir ki “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

Bu duygularla 1982 yılında WHO ( Dünya Sağlık Örgütü) tarafından 18-24 Mart tarihleri arası olarak ilan edilen “Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında Bartın Devlet Hastanesinde yatan yaşlı hastalar ziyaret edilmiştir.

Geleneksel olarak bu yıl 4.kez düzenlenen etkinliğe, organizasyonu düzenleyen Yaşlı Bakımı Programı Öğretim Görevlisi Arzu TAZEGÜN, hemşireler ve Yaşlı Bakımı Programı 1.sınıf öğrencileri katıldı. Öğrenciler tarafından çeşitli hediyeler ile karanfil takdim edilen yaşlı hastalar, bu anlamlı kutlamadan dolayı mutluluklarını ve memnuniyetlerini dile getirip teşekkür ettiler.