image/svg+xml
image/svg+xml

“Madde Kullanım Bozuklukları Acillerinin Yönetimi” Konulu Seminer gerçekleştirildi.

" Paramedik Öğrenciler ve Çalışanlarda Madde Kullanım Bozukluğu Acillerinin Yönetimine Yönelik Bilgi Düzeyleri ile Tutumları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” başlıklı TÜBİTAK 2209-A projesi kapsamında “Madde Kullanım Bozuklukları Acilleri Yönetimi” konulu seminer 06.11.2023 saat 10:00 da Ağdacı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seminere katılım sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN öğrenci projelerinin ne kadar önemli olduğundan bahsederek “Tribünde değil odağında ol” sloganıyla seminere katılan öğrencilere proje yazmaları konusunda teşvikte bulundu.

Proje Yürütücüsü olarak İlk ve Acil Yardım program mezunu Gülbin ASLAN ile Proje Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hacer YALNIZ DİLCEN’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Rıza KARAKOYUN, Bartın 112 İl Ambulans Servis Başhekimliği Saha Koordinatörü Uğur KADAM, Bartın Devlet Hastanesi Pskiyatri Hekimi Uzm. Dr. Yaşar ÖZMEN ve Antalya Memorial Hastanesi Pskiyatri Hekimi Uzm. Dr. Yalçın KAHYA konuşmacı olarak yer aldılar.

Seminerde Bağımlılık nedir? Nasıl korunmalıyız? Madde Bağımlısı hastalarda Acil Müdahale nasıl olmalıdır? Konularına yönelik sunumlar yapılırken, İlk ve Acil yardım teknikerlerinin Madde Kullanım Bozukluğu Acillerinin Yönetiminde hastane öncesi alanda en çok karşılaştıkları sorunlar ve yönetimleri hakkında da bilgiler verildi. Her sunum sonunda öğrencilerin soruları cevaplanırken, sahadaki iyi uygulama örneklerine de değinildi.

Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım programı öğrencilerinin ve Bartın 112 çalışanlarının dinleyici olarak katılım sağladığı seminerin sonunda konuklarımız ve öğrencilerimizi ortak paydada buluşturmak adına kokteyl düzenlendi.

  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Genç akademisyenlerin proje danışmanlığı rolü tartışıldı.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme

  • 2024 Yılının İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Eğitimi” Konulu Panel Gerçekleştirildi.