image/svg+xml
image/svg+xml

Doç. Dr. Ahu PAKDEMİRLİ, Öğrencilerle Kitap Söyleşisinde Bir Araya Geldi.

Bartın Üniversitesi’nde çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğe katılan Doç. Dr. Ahu PAKDEMİRLİ, öğrencilerle “Ne Yapmalı? - Çocuklar için İlkyardım” kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Kitap Söyleşi” yoğun ilgi gördü. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahu Pakdemirli’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, çocuklar için hazırlanan ve ilkyardım bilmenin hayat kurtardığının etkili bir şekilde anlatıldığı kitap konuşuldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Çocuklar İçin İlk Yardım kitabında insan hayatının değeri, her an kazalar ile karşılaşılabileceği ve yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda ne yapılabileceği gibi hususlar çocuklarımız için etkili bir şekilde anlatılıyor. Olası bir durumda ilk yardımın hayat kurtarabileceği çocuklarımız tarafından eğlenerek öğreniliyor.” dedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Hacer Yalnız Dilcen’in çocuklar için Temel Yaşam Desteğinin önemine dikkat çektiği açılış konuşmalarında ilk yardımın toplumsal önemine ve çocuklara nasıl anlatılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Aslı Saldamlı’nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Doç. Dr. Pakdemirli tarafından erken yaşta edinilen ilkyardım bilgisinin önemine vurgu yapıldı. Çocukken öğrenilen bilginin kalıcılığına dikkat çeken Doç. Dr. Ahu Pakdemirli korkutmadan, eğlenerek, merakla ilk yardımın erken yaşta öğrenilmesinin ilk yardım açısından toplumsal bir kültür ve farkındalık yaratacağını dile getirdi. “Ne Yapmalı Çocuklar için İlk Yardım” kitabının hayali olduğunu dile getiren Pakdemirli kitabın kabartmalı ve sesli versiyonlarının da ülkemizde bulunan 17 engelli okuluna bağışlandığını belirterek mutluluğunu paylaştı. Tıp Hekimi olmasının yanında 2.Doktora eğitimi olarak KBRN alanında çalışmakta olan Pakdemirli, kitabında diğer kitaplardan farklı olarak Afetler konusunda KBRN’ye ve Covid-19’a değindiğini belirterek güncel konuların yeni gelen nesiller için vurgulanması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca 4 çocuk annesi olan Pakdemirli kendi yaşadıklarından yola çıkarak bir anne olarak kitabın anneler için gerekliliğini ifade etti.

Yaklaşık 1,5 saat söyleşi öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından Doç. Dr. Ahu Pakdemirli’ye teşekkür belgesi sunuldu.

Söyleşi karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.

  • Ankara Elmadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Yüksekokulumuz Tanıtıldı.

  • Yüksekokulumuzda Hastane Bilgi Yönetim Süreçleri ve Hasta Kabulü Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Genç akademisyenlerin proje danışmanlığı rolü tartışıldı.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme