Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı tarafından “Kovid-19’lu Hasta Yönetimi Paneli” gerçekleştirildi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı tarafından 1 Haziran 2020 13.30’da gerçekleştirilen panel yoğun ilgi gördü.

Öğretim Görevlisi Aslı SALDAMLI tarafından moderatörlüğü gerçekleştirilen panelde, Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan ERSOY, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem BAŞARA, Ankara İl Ambulans Başhekimliğinden Paramedik Salih ÖZEN ve Bartın Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ayhan KORKMAZ COVİD-19’lu hastaya yönelik hasta girişimlerini anlattılar.

COVİD-19 nedir, neden korkmalıyız, nasıl korunmalıyız, Aile Sağlığı Merkezlerinde COVİD-19 sürecinde çalışan güvenliği, Aile Sağlığı Merkezlerinde COVİD-19 sürecinde hasta güvenliği, Aile Sağlığı Merkezlerinde COVİD-19’lu hasta yönetimi, hastane öncesinde COVİD-19 sürecinde çalışan güvenliği, hastane öncesinde COVİD-19 sürecinde hasta güvenliği, hastane öncesinde COVİD-19’lu hastaya müdahale, acil serviste COVİD-19’lu hasta yönetimi ve COVİD-19’lu hastanın resüsitasyonu (yeniden canlandırılması) başlıkları altında COVİD-19 ele alındı.

Online gerçekleştirilen panele Google meets ve zoom üzerinden 171 kişi katıldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hacer YALNIZ DİLCEN tarafından konuklara online teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle panel son buldu.