Çocuk ve Çevre Dersine Türkiye Dağcılık Federasyonu Lisanslı Sporcusu Gülsen Salman Konuk Oldu

Çocuk Gelişimi Bölümü, Çocuk ve Çevre dersi kapsamında,  Öğr.Gör. Gökçen AKBABAOĞLU'nun  koordinatörlük yaptığı normal öğretim ve ikinci öğretim olmak üzere 124 kişi 2.sınıf öğrencisinin katıldığı ve iki ayrı oturum olarak yapılan canlı derse,  Gülsen Salman davet edilmiştir.

Emekli beden eğitimi öğretmeni olan  Gülsen Salman, Türkiye Dağcılık Federasyonu lisanslı sporcusudur. Türkiye’deki birçok dağ yaz ve kış tırmanışı ile tarihi-kültür rotalarının çoğunun uzun yürüyüşlerini yapmıştır. Bartın 74 Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kurucu başkanı ve yönetim kurulu başkanlığını sürdürmekte olup Bartın’da dağcılığa gönül vermiş gençleri, T.D.F. eğitimleri alarak, dağcılığı doğru kişilerden öğrenmesi ilkesini prensip edinmiştir. Aynı zamanda değerli bir doğasever olarak TEMA Vakfı Amasra ilçe temsilcisidir.

Ders kapsamında doğa sevgisi ve doğayı korumaya yönelik neler yapılabilir, fidan dikimi ve buna yönelik etkinlikler planlamak ve uygulamak, hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarını koruma –bakımını üstlenme adına neler yapılabilir, geri dönüşüm, çevremizi temiz tutmak, atıkların değerlendirilmesi ve bu bağlamda gerekli kurum ve kuruluşlara ulaşabilmek, insanlara ve çevremize faydalı olabilecek çevreye yönelik yapılabilecek etkinlikler ve bunları çocuklara onların gelişim seviyesi ve ilgi alanları dikkate alınarak nasıl aktarılabileceği konuşuldu.

Hocamıza ve öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz.