image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi için bir seminer daha…

Öteden beri gönüllü olarak yürüttüğü proje yazım teknikleri konulu eğitimlerini çevrimiçi araçları da kullanarak daha da yaygınlaştıran Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Bartın Üniversitesi (BARÜ) için bir söyleşi daha gerçekleştirdi.

BARÜ Bartın Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’ndan gelen istek üzerine 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü Zoom üzerinden gerçekleştirilen "Proje Döngüsü Yönetimi Semineri" kapsamında Prof. Dr. Mustafa Böyükata, akademisyen ve öğrencilerle etkileşimli bir etkinlik gerçekleştirdi.

BARÜ Bartın Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Hacer Yalnız Dilcen’in kısa selamlama ve hoş geldin konuşmasıyla başlayan sunum Yüksekokul’dan Öğretim Görevlisi Aslı Saldamlı’nın moderatörlüğünde yürütüldü.

Sunumunda, kırsal kesimdeki okullara yönelik yürüttüğü gönüllülük çalışmalarından ve kırsal kesimlerde hayata başlayıp bilimle uğraşan öncü insanlardan örneklerden de bahseden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, proje tabanlı çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Nitelikli bir proje için iyi bir konu seçimi, ön hazırlık aşamasında projeler için iyi bir planlama yapılması ve proje yazımı süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konuları irdeleyerek teknik bilgiler paylaşan Prof. Dr. Böyükata, bilimsel araştırmalara ilgi duyan öğrenciler için TÜBİTAK destek programlarını da ele aldı ve akademisyenlerin danışmanlık rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Farklı üniversitelerden de katılımların olduğu seminerden 60 civarında kişi yararlandı. Kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata konuşmasında, ilk defa proje yapmak isteyen öğrencileri de yüreklendiren ifadelere çokça yer verdi.

Katılımcıları memnuniyetlerini ve yüz yüze uygulamalı eğitim almak istediklerini ifade ettikleri buluşmanın sonunda Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yaptığı değerlendirmede, proje faaliyetleriyle öğrenci merkezli bir eğitimi daha etkin hale getirdikleri belirtti ve “Bugün bu semineri sonuna kadar izleyenleri görmek umut verici düzeydedir. Daha önce üniversitemizde verilen eğitimler çekirdek oldu, tohum oldu ve şimdi ürünlerini alıyoruz. Her seminerde yeni açılımlar ortaya çıkıyor. ‘Ne olmalıyızdan çok ne yapmalıyız’ sorusunu kendimize sürekli sormalıyız sorusuna değinilmesi çok yerindeydi” dedi ve üniversitelerine, Türkiye’de yüksek öğretim alanına ve ilkemizin geleceğine yönelik yaptığı fedakarca çalışmalarına vurgu yaparak Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti.
  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Genç akademisyenlerin proje danışmanlığı rolü tartışıldı.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme

  • 2024 Yılının İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Eğitimi” Konulu Panel Gerçekleştirildi.