18-24 Mart Yaşlılar Haftası Bartın 75.Yıl Huzurevi’nde Öğrenci Ziyaretiyle Kutlandı

Geçmişimizle bugünümüz arasında kültür köprüsünü oluşturan saygı ve merhameti yaşatarak bizlere öğreten değerli büyüklerimizin haftasında Terapi ve Rehabilitasyon Bölüm Bakanı Öğretim Görevlisi Şeyma Nur Önal ile yüksekokulumuz Optisyenlik Programı öğrencileri 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nı Bartın 75.Yıl Huzurevi’ne anlamlı ziyarette bulundu.

Farklı programlardan öğrenci katılımının olduğu ziyarette yaşlılarımıza lokum ikramında bulunuldu ve genç arkadaşlarımızla yaşlılarımız sohbet etti. Ayrıca Optisyenlik öğrencileri yaşlılarımızın kullanmakta olduğu gözlüklerin bakımlarını yaparak, yaşlılarımıza gözlük camı temizleme bezi hediye etti.

Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Toplumsal yaşamın temel kural karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır.

Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız.