18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Konseri

Üniversitemiz Ağdacı Yerleşkesi Öğrenci ve Personel Yemekhanelerinde Asker ve Anadolu Kadını kıyafetleriyle Öğrencilerimiz; üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımı yaparak Çanakkale 1917 yemek menüsünü canlandırdı. Tüm katılımcılara ‘’Çanakkale Geçilmez 18 Mart’’ baskılı yaka fotoğrafları dağıtıldı ve akabinde SHMYO binası önünde gönüllü Öğrencilerimizinden oluşan müzik grubunun “Çanakkale Türküleri” dinletileri gerçekleştirildi.

Terapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şeyma Nur Önal’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte günün önemi hakkında konuşan Öğrencimiz vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimize saygı ve minnette bulunup milli bilince ve ortak bir kültüre sahip olduğumuzu ifade ederek, “Ne diyordu milli şairimiz Mehmet Akif; İmanım olmasaydı bu marşı yazamazdım, imanımız olmasaydı, inancımız olmasaydı bu savaşı kazanamazdık’’ sözleri ile konuşmasını sürdürdü. Konuşmasının devamında ‘’Çanakkale öyle bir yer ki; yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir, özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Esaret zincirini kırmıştır. Ve o gidenler, o yüz binler, canlarını hiç düşünmeden bu toprağa verenler için yüce Allah diyor ki “Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler” ve diyorum ki, şu an bizi izliyorlar ve buradalar, yanımızdalar ve onların taşıdığı o asil ruh, biliyorum ki bizim damarlarımızdadır. O ruhun  kıpırdanışlarını hissediyorum, onlara ölü demeyiniz.’’ Konuşmasının sonunda Öğrencimiz ‘’Çanakkale Şehitleri, Sarıkamış Şehitleri, Sakarya Şehitleri, Kıbrıs Şehitleri, Güneydoğu Şehitleri, 15 Temmuz Şehitleri ve Mustafa Kemal Atatürk, Nerede?’’ sorusunu sorarak dinleyicilerden hep bir ağızdan ‘’Burada!’’ karşılığını aldıktan sonra asker selamıyla kürsüden ayrıldı.

Diğer taraftan, Öğr. Gör. Şeyma Nur Önal, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi vesilesiyle ‘Davası Vatan Azığı Kuru Ekmek’ adıyla düzenlenen etkinlikle bir kez daha bütün Şehit ve Gazilerimizi saygı ve minnetle andığını ifade ederek bu etkinliğe emeği geçen tüm Öğrenci ve Öğretim Elemanı Arkadaşlarına teşekkürlerini ileterek etkinliği sonlandırdı.