EK KONTENJANLA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER İÇİN YABANCI DİL İNGİLİZCE -I ve YABANCI DİL İNGİLİZCE -II DERSİ MUAFİYET SINAVI

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Ek Kontenjanla Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimiz için yapılacak olan Yabancı Dil İngilizce I-II Muafiyet Sınavı  22 Ekim 2019 Salı günü saat 14.00’te öğrencilerin kendi birimlerinde, Fakülte ve Yüksekokul yönetimi tarafından belirlenen sınıflarda yapılacaktır.

1- Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta ve 60 dakika sürmektedir. Sınavın birinci bölümünde Yabancı Dil I, ikinci bölümünde Yabancı Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadır.
2- Bu sınava Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almak istemeyen öğrenciler
girebilirler.
3- Öğrenciler için bu sınava girmek zorunlu değildir.
4- Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler, bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sınavlarına gireceklerdir. Bu dersler üniversitemizde uzaktan eğitim yoluyla verilecektir.
5- Sınav, yıl sonunda ulaşılacak seviyeyi esas aldığı için seviyesi genellikle öğrencilerimizin beklediğinden yüksek olmaktadır. Bu nedenle, belirli bir İngilizce birikimi (pre-intermediate: alt orta / CEFR: A1-A2) olmayan öğrencilerimizin bu sınava girmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak tercih yine de öğrencilerimizindir.
6- Sınavda bağıl değerlendirme uygulanacaktır. Bu sınavdan alınan puanlar, dönem sonu ortalaması olarak öğrencilerin not hanelerine girilecektir.
7- Sınava gireceğini önceden bildirmeyen öğrencilerimiz sınava alınmayacaklardır.
İlgilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.

Yabancı Diller Yüksekokulu

Not: Sınav Girecek Olan Öğrenciler 15 Ekim 2019 Tarihine Kadar Öğrenci İşlerine Bildirmeleri Gerekmektedir.