image/svg+xml
image/svg+xml

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜ SAYIN PROF. DR. ORHAN UZUN YÜKSEKOKULUMUZU ZİYARET ETTİ.


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda (SHMYO) görev yapan akademik personel ile bir araya gelerek, Yüksekokulumuz hakkında bilgiler aldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, göreve başlamasının ardından Yüksekokulumuzu ziyaret etti. Burada öğretim elemanlarıyla bir araya gelen Rektör Uzun, Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen’den mevcut durum ve işleyiş hakkında bilgiler aldı.

“Üniversitemizin tüm birimlerinde kaliteye odaklanmalıyız”

Üniversite olarak bütün birimlerle kaliteye odaklanılması gerektiğini söyleyen Rektör Uzun, “Üniversite olarak birinci önceliğimiz kalite olmalı. Kalite odaklı eğitim-öğretimi gerçekleştireceğiz. Bunun için sürekli gelişimi önceleyen bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu bir sorumluluk anlayışını da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla bunu gerçekleştirmek için üniversitemiz mensuplarının ortak hedefler doğrultusunda tam katılımı sağlanmalı, kalite süreçlerini bütün birimlerimize yerleştirmeliyiz” dedi.

Rektör Uzun, laboratuvarları gezdi

Toplantının ardından Yüksekokulumuzda yer alan Optisyenlik ve Sağlık Bakım Hizmetleri laboratuvarlarını gezen Rektör Uzun daha sonra, Üniversitemizde başlatılan uygulamayla Türkiye’de ilk defa bir ön lisans programında eğitim verilen ve “robot hasta” olarak anılan “İleri Yaşam Destek Simülatörü” hakkında bilgiler aldı.

Tümen, Türkiye’de simülatörlü eğitimin sadece üç üniversitede bulunduğunu kaydederek “Derslerimizde robot hastalar kullanmamız, öğrencilerimize deneyime dayalı bir öğrenme imkânı sunuyor. Bu eğitimlerde öğrencilerin kendilerine olan güveni artmakla birlikte mesleki bilgi ve becerilerine de katkı sağlıyor. Öğrencilerimiz gerçek bir vaka ile karşılaşıyormuş gibi sanal ortamda klinik yeterliliklerini artırmış oluyorlar. İnsan özellikleri taşıyan bu robot hastayı kullanan Türkiye’de üç devlet üniversitesinden birisiyiz. Ön lisans programlarında kullanan ise tek üniversiteyiz” diye konuştu.

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme

  • 2024 Yılının İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Eğitimi” Konulu Panel Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yüksekokulumuz Yeni Yönetimi Öğrencilerimiz ile Tanışma Etkinliğinde Bir araya Geldi

  • Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilcileri ile Toplantılar Gerçekleştirildi.