Temel Bilgi Teknolojileri Dersleri Muafiyet Sınavı ve Başvurusu

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz için 2024-2025 Akademik Yılı Temel Bilgi Teknolojileri derslerinin muafiyet sınavları 27 Eylül 2024 Cuma günü saat 10:00 ve 11:00 olmak üzere iki oturum şeklinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Saat 10:00'da tek dönemlik ders alan öğrenciler(Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Fizyoterapi, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon, Optisyenlik, İlk ve Acil Yardım Yeni Kayıt olanlar),
Saat:11:00'da ise Diğer programlar ile dersleri daha önceden alıp başarısız olan öğrencilerin sınavı gerçekleştirilecektir.

Sınavlara dersi ilk defa alacak öğrenciler ile dersi daha önceden alıp başarısız olmuş öğrenciler girebilir. Dersi yükseltmeye alan öğrencilerimiz muafiyet sınavlarına giremezler. Bu öğrencilerimiz sınavlara girseler bile sınavları GEÇERSİZ sayılır.

- Sınav her bir ders için, çoktan seçmeli(test) 25 sorudan oluşmakta ve toplam 50 soru bulunmaktadır.Sınav Süresi :60 Dakika(1 Saat). Değerlendirmeler her bölüm için ayrı olup birbirinden bağımsızdır.

-Tek dönemlik Ders için muafiyet sınavına giren öğrencilerin soru sayısı 25 ve sınav süresi 30 dakikadır.

- Sınav Yerleri Başvuru Listesinin kesinleşmesinin ardından ilan edilecektir.

- Muafiyet sınavlarına girmek tercihe bağlıdır. Sınavlara katılım zorunluluğu yoktur. Sınavlara derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler katılabilirler.Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

- Sınavların tamamlanması sonrasında yapılacak değerlendirmeler neticesinde “muaf” sayılacak öğrenci listesi ilgili birimlere bildirilecektir.

Birimimizde Temel Bilgi Teknolojileri derslerinin muafiyet sınavına girmek isteyen öğrencilerin Office Başvuru Linki formunu online doldurmaları ve aşağıda yer alan başvuru formunu da elden veya email yoluyla birimimize ulaştırmaları gerekmektedir.

Başvuru Son Tarihi 22 Eylül 2024 Saat:23:59'dur. Sonrasında Yapılan Başvuralar Kabul Edilmeyecek ve Muafiyet Sınavına Alınmayacaktır. Ayrıca Dersin Tek Dönem ve İki Dönemlik Olma Durumuna Göre Sınav Saatlerine Dikkat Ediniz....

Not: Daha Önceden Başvuru Form dosyasını gönderenler yalnızca yukarıda yer alan office formunu doldurmaları yeterlidir.

FRM-XXXX-Temel Bilgisayar Bilimleri-Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı Dersi Muafiyet Sınavı Başvuru Formu.docx

Sınav Konuları

TBT183- Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı-I Sınav Konuları

• Bilgisayara Giriş ve Temel Kavramlar