Yüksekokulumuz Öğrencileri Bartın Şehirler Arası Otobüs Terminalinde ‘SİGARASIZ ALAN’ Oluşturdu

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğrencileri Aslıhan CİVAN, Elif ERBAŞ, Gül UÇAK, Sema DİÇER ve Tuğçe ÖZDEMİR ders kapsamında ‘’Beden ve ruh sağlımıza zarar veren maddeler, alışkanlıklara karşı bilinçlendirme ve bu konularda farkındalık oluşturma’’ amacıyla başladıkları projelerinde sigara ve pasif içicilik konusuna yer verdi.

Sigara günümüzde hemen hemen bütün hastalıklarda bir risk faktörü olarak karşımıza çıkmaktadır. Sigara sadece kullanıcılarına değil, çevredeki diğer kişilere de solunan duman yoluyla zarar verir. Kısa süre bile olsa sigara içilen alandaki duman saatlerce havada kalabilir. Pasif içicilik olarak adlandırılan bu durum zararlı etkisinin dışında nikotinin beyin ödül sistemindeki ilgili reseptörleri uyarmasıyla bağımlılığa kadar varabilecek sigara kullanımının başlamasına neden olabilir.

Ülkemizde insanların kalabalık olduğu okul, hastane, otogar gibi alanların girişlerinde çeşitli görsel ve renkli sınırlandırmalarla sigarasız alanların oluşturulduğunu görmekteyiz. Toplu taşıma araçlarının yolcu aktarımı yaptığı peronlarda insan sirkülasyonu ve bekleme süreleri düşünüldüğünde dumansız hava sahası ihtiyacı insan sağlığı açısından göz ardı edilmemelidir.

Öğr.Gör. Şeyma Nur Önal ve öğrencileri Bartın Belediyesi’nin de destekleriyle ‘Sigara İçme Alanı’ ve ‘Sigara İçilmez’ olarak sarı çizgiler ve görsellerle Bartın Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde ‘Sigarasız Alan’ oluşturdu. Farkındalık çalışmalarından dolayı hocamızı ve öğrencilerimizi kutlarız.

• Yüksekokulumuz Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

• Yüksekokulumuz Yeni Yönetimi Öğrencilerimiz ile Tanışma Etkinliğinde Bir araya Geldi

• Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilcileri ile Toplantılar Gerçekleştirildi.

• Yüksekokulumuz Yönetimi, Bölüm Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi.