Üniversite Öğrencilerimizden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘’Bir Kalem Bir Çiçek’’ Etkinliği

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı öğrencilerimizden Beyzanur Aktaş, Buket Dibektaş, Emine Güldemir ve Şevval Emine Güç   Beyza Nur Emre ve Öğr.Gör. Şeyma Nur Önal hocamız başkanlığında 24 Nisan 2019 tarihinde ‘’Bir Kalem Bir Çiçek’’ etkinliği ile ilkokul öğrencilerine ‘Tohumlu Kalem’ hediye etti ve ’Yeşil Doğa’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

2012 yılında bir grup MIT öğrencisi kurşun kalem atıklarını azaltmak için alternatif bir kalem tasarladı. Kalemin ucunda silgi yerine bitki tohumları yerleştirilen bir kapsül ve kapsülün içinde ise fesleğen, lavanta, nane, domates, biberiye, kekik gibi bitki tohumlarını barındıran on iki farklı çeşidi var. Tohumlu kalemler doğa sevgisi farkındalık etkinliklerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bartın/Ulus Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4/A, 4/B ve 4/C sınıflarında Okul Müdürü Mehmet Karagül ve Sınıf Öğretmenlerimiz ile gerçekleştirilen etkinlikte, üniversite öğrencilerimiz tarafından doğanın korunması, atıkların geri dönüşümü ve yeşil çevre bilincinin geliştirilmesi ile ilgili sunum yapıldı. Toprakla doldurulmuş bardaklara tohumun nasıl dikildiği uygulamalı olarak gösterildi ve tohumların can suları ilkokul öğrencileri tarafından büyük bir heyecanla verildi.

İlkokul Yönetimi, Bartın Üniversitesi’ne böylesi güzel bir etkinlik organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. İlkokula öğrencilerinin farkındalık projesiyle katkı sağlayan hocamızı ve öğrencilerimizi kutlarız.

• Yüksekokulumuz Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

• Yüksekokulumuz Yeni Yönetimi Öğrencilerimiz ile Tanışma Etkinliğinde Bir araya Geldi