image/svg+xml
image/svg+xml

MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KORUNMA KONUŞULDU

Üniversitemizde düzenlenen Madde Bağımlılığı Eğitim Seminerinde konuşan Çocuk Gelişim Uzmanı Gülseren Yıldırım, güçlü aile kurumu, akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin gençleri bağımlılıktan koruyan önemli bir etken olduğunu vurguladı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Müdürlüğü tarafından Madde Bağımlılığı Eylem Planı kapsamında madde bağımlılığı farkındalık semineri gerçekleştirildi. “Madde bağımlılığında sosyal çevrenin etkileri ve kendimizi nasıl koruyabiliriz” konulu konuşmasını yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Gülseren Yıldırım, Aile kurumunun güçlendirilmesinin bağımlılıkla mücadeleye olumlu etkisi olduğunu akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesinin gençleri bağımlılıktan koruyan önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen, “Ailevi sorunların ve toplumsal yozlaşmanın temel sebeplerinden olan madde bağımlılığı konusunda birlikte çalışmaktan her zaman mutluluk duyduğumuz İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte farkındalık oluşturmak istedik” dedi.

Bağımlılıkta herkes aynı risk altında

Daha sonra madde bağımlılığı ile mücadele hakkında konuşan Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Yirun, bağımlılık kavramına değindi. Kullanılan maddenin ilerleyen dönemlerde artarak devam etmesinin bağımlılığın en önemli işareti olduğunu belirten Yirun,  “Yoksunluk adını verilen o maddenin kullanılmadığında vücutta oluşan fiziksel değişiklikler de bağımlılığının kriterlerindendir” diye konuştu. Dürtüsellik, haz arayışı ve engelleme eşiği düşük olan yani çabuk tepki veren, dürtülerine hakim olamayan bireylerde bağımlılığın daha sık görüldüğünü fakat ne kadar güçlü bir iradeye sahip olunsa da madde kullanan herkesin aynı risk altında olduğunu söyledi.

Güçlü akrabalık ve komşuluk ilişkileri bağımlılıktan koruyan önemli bir etken

“Madde bağımlılığında sosyal çevrenin etkileri ve kendimizi nasıl koruyabiliriz” konulu konuşmasını yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Gülseren Yıldırım, bağımlılıktan korunmanın en önemli yöntemin aslında hiç başlamamak olduğunu söyledi. Aile kurumun güçlendirilmesinin bağımlılıkla mücadeleye olumlu etkisi olduğunu vurgulayan Yıldırım, akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi de gençleri bağımlılıktan koruyan önemli bir etken olduğunu bildirdi.
  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuzda 2024 Yılının İkinci Akademik Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2024 tarihinde Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı.

  • Yüksekokulumuz İftar Yemeğinde Bir araya Geldi.

  • Akademik Yükselme

  • 2024 Yılının İlk Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Eğitimi” Konulu Panel Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yüksekokulumuz Yeni Yönetimi Öğrencilerimiz ile Tanışma Etkinliğinde Bir araya Geldi

  • Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilcileri ile Toplantılar Gerçekleştirildi.