“Alkol ve Madde Bağımlılığı” Konferansı

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ile Bartın İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde 29.11.2018 tarihinde saat 14:00’ de “Alkol ve Madde Bağımlılığı” konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

Bartın Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Cingi Yirün seminere konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Merve Cingi Yirün seminerde bağımlılık, bağımlılık yapıcı maddeler, madde kullanım nedenleri, risk faktörleri, ailelerin yapması gerekenler ve tedavi süreçleri hakkında katılımcılara bilgiler vermiştir. Seminerde madde bağımlılığının günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğu belirtilerek, alınabilecek önlemler konuşulmuştur. Dr. Yirun yaptığı konuşmada madde bağımlılığının bireyin yaşamsal işlevlerini ciddi derecede bozduğunu, ikili ilişkilerden öğrencilik hayatına kadar insanları pek çok konuda olumsuz etkilediğini, önüne geçilmediği takdirde insanı ömür boyu etkilediğini ve bağımlılığı çözmenin en etkili yolunun madde kullanımına hiç başlamamak olduğunu belirtmiştir.  Etkinlik karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son bulmuştur.

• Yüksekokulumuz Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

• Yüksekokulumuz Yeni Yönetimi Öğrencilerimiz ile Tanışma Etkinliğinde Bir araya Geldi

• Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilcileri ile Toplantılar Gerçekleştirildi.

• Yüksekokulumuz Yönetimi, Bölüm Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi.